OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

VPIS V SREDNJE ŠOLE

Na šoli poskušamo v čim večji meri informirati devetošolce in jim svetovati izbiro srednje šole glede na zanimanje in šolski uspeh posameznega učenca. Sodelujemo s CIPS Ljubljana (Center za informiranje in poklicno svetovanje, ki deluje pod okriljem Zavoda RS za zaposlovanje), z ljubljanskimi srednjimi šolami in Gospodarskim razstaviščem, ki organizira Informativo (Vseslovenski sejem izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja, ki poteka vsako leto meseca januarja).

Vpis učencev v srednje šole poteka meseca aprila za prihodnje šolsko leto. Vpis organiziramo v šoli, saj želimo starše razbremeniti dodatnih skrbi.

Predvidoma meseca junija vsako leto se lahko bodoči dijaki potegujejo za različne vrste štipendij. Vse informacije o štipendijah lahko dobite na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.

 

Rokovnik za vpis v srednje šole za šolsko leto 2018/19

 POKLICNA ORIENTACIJA

 

Pred učenci zaključnih razredov, ki so v obdobju mladostništva, se pojavlja veliko vprašanj, vezanih na prihodnost. Mladostniki si tako zastavljajo vprašanja, kot so, kdo sem, kaj želim početi v prihodnosti, kaj me veseli, katero šolo naj izberem, itd.

 

Nekateri izmed njih se bodo že ob koncu osnovne šole odločili za poklic oziroma poklicno področje, drugi bodo z nadaljevanjem šolanja na gimnaziji odločitev glede poklicnega področja za nekaj let odložili.

 

Izbira poklica oz. srednje šole pa je v vsakem primeru zelo pomembna odločitev za vsakega devetošolca. Ne pride kar sama od sebe, za sprejetje le-te je potrebno dobro poznati samega sebe, prav tako pa tudi pridobiti veliko informacij o različnih možnostih izobraževanja, značilnostih posameznih poklicev in poklicnih področij.

 

Pri usmerjanju in sprejetju odločitve so vam lahko v veliko pomoč starši, svetovalna služba na šoli ter informacije, ki jih lahko pridobite na spodaj navedenih spletnih straneh.

 

Več...

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava