OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Šolski hodniki, ko grejo učenci domov.
Sreda, 08 Maj 2024 18:06

Šolski hodniki, ko grejo učenci domov:


https://youtu.be/O1_gs3J-lNk?si=9tSL-uJxLfiyBTni


 
POSNETEK PROSLAVE OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU
Torek, 30 April 2024 21:21

 

Spoštovani učenci, učitelji in starši!

Izpolnjujemo obljubo, da si boste lahko letošnje izjemne nastope na proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku ogledali tudi doma. Učiteljici Tadeji je uspelo združiti različne posnetke v celotno proslavo, ki si jo lahko ogledate na tej povezavi.
Želimo vam prijeten ogled in naj vam posnetek ostane za lep spomin.

Učiteljici Tanja in Mihaela

 

 
VABILO
Sreda, 27 Marec 2024 14:19

Spoštovani ljubitelji glasbe,

v aprilu vas vabimo na dva glasbena dogodka.

Pridružite se nam na čarobni Glasbeni mavrici, kjer bodo nastopili koncerti šolskih pevskih zborov in solistov, 3. aprila ob 18. uri v veliki telovadnici.

Naslednji dan, 4. aprila, ob 18. uri v veliki telovadnici, vas vabimo na rock koncert šolskih bendov in zunanjih gostov.

Prepustite se čaru glasbe in doživite nepozaben večer z nami.

Tudi letos bomo zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad preko QR-kode.

Za več informacij o programih si oglejte vabilo v priponki.

 

Prisrčno vabljeni,

učenci in učitelji OŠ Mirana Jarca

 

 
Planinski izlet — Fotosafari po Pijavško barjanski poti
Torek, 26 Marec 2024 23:40

Turistično društvo Škofljica je organiziralo voden ogled, tako imenovan ''fotosafari'' po Pijavško barjanski poti. Glavna atrakcija v tem času so močvirski tulipani, zaščitene rože, ki rastejo na Ljubljanskem barju. Seveda, smo se mi, pohodniki navdušeno podali na to pustolovščino. Spoznali smo bogato kulturno zgodovinsko dediščino in na koncu okusili še Čotove krofe!

Vabljeni k ogledu fotokolaža.

https://video.arnes.si/watch/9xpgx4t76yyc

Evald Cencič in Veronika Szillich.

 
Planinski izlet — Pohod po Jurčičevi poti
Torek, 26 Marec 2024 23:34

Prvo soboto v marcu smo se udeležili jubilejnega 30. pohoda po Jurčičevi poti od Višnje Gore do Muljave. V Višnji Gori smo se že na začetku pohoda ustavili pri Hiši kranjske čebele, kjer smo si privoščili medeno okrepčilo. Pot nas je vodila mimo starega gradu grofov Višnjegorskih čez Polževo, vse do Jurčičeve rojstne Muljave. Ob 180-letnici rojstva pisatelja Josipa Jurčiča smo obudili njegovo življenjsko in pisateljsko pot.

Vabljeni k ogledu fotokolaža.

https://video.arnes.si/watch/knh99j46ndbl

Evald Cencič in Veronika Szillich.

 
Plezanje
Torek, 27 Februar 2024 22:29

Plezanje — Plezalni center Ljubljana, 2. februar 2024.

V petek smo se s skupino otrok planinskega krožka odpravili na plezanje v Plezalni center Ljubljana (PCL). Skupaj s plezalnimi inštruktoricami so otroci spoznali plezalno opremo, osnove tehnike varovanja in plezanja v steni.

Bila je odlična plezalna izkušnja, polna zabave in adrenalina!

Na spodnji povezavi si lahko ogledate nekaj utrinkov:

https://video.arnes.si/watch/z9krv7n10cdr

Veronika Szillich in Evald Cencič

 
Tabor za RADOVEDNE
Četrtek, 21 December 2023 21:41

Tabor za radovedne, kamor smo povabili vedoželjne učence 5. in 6. razredov, smo izvedli v CŠOD Jurček v Kočevju med 24. in 26. 11. 2023.

Tabora se je udeležilo 18 radovednih glav.
Po prihodu v Kočevju, kamor smo odšli z redno avtobusno linijo, so učenci po okusnem kosilu najprej samostojno spoznavali mesto Kočevje. Učenci so bili navdušeni nad zaupanjem, ki smo jim ga podelili, in sicer da so mesto s pomočjo aplikacije Spoznajmo mesto Kočevje raziskovali sami v manjših skupinah.
Sledilo je lokostrelstvo, v katerem so nekateri učenci že pravi mojstri.
Po večerji je sledilo nekaj zabavnih iger in ples.
Naslednji dan smo spoznali, katere zveri vse živijo na Kočevskem, kakšne sledi puščajo v naravi in slednje nato v živo odkrivali. Našli smo nekaj stopinj kopitarjev, v katere smo vlili mavec in ga pustili, da se je posušil.
Spoznavali smo tudi tipične drevesne vrste, ki prevladujejo v gozdovih na Kočevskem, prisluhnili zanimivi zgodovini o kočevskih Nemcih, ki so tam živeli vse do sredine 2. svetovne vojne.
Sobotno popoldne pa smo preživeli v kanujih. Izkazalo se je, da so dekleta bolj vztrajno in sinhrono veslala, saj so opravile v primerjavi s fanti daljšo pot. Med veslanjem smo lahko opazovali polno luno, ki nam je osvetljevala pot po reki Rinži.
Po večerji pa smo se odpravili še do Rudniškega jezera, ki mu nekateri pravijo tudi Kočevsko jezero, ki je nastalo na dnu rudniške kotanje. Še enkrat znova smo izkusili mraz in dejstvo, da zima res trka na vrata.
Po večerni zabavi, ki je vključevala "pižame" in vzglavnike, so učenci odšli k počitku in se v mislih pripravili na obisk Kočevskega pragozda, ki je sledil v nedeljo dopoldan.
Spoznali smo, da lahko vstopimo le v gozd, ki obdaja Kočevski pragozd, opazovali drevesa, videli jelko, ki ji rečejo kraljica Roga in ima obseg debla okrog 5 metrov.
Ker nismo videli nobenega medveda, smo se na poti nazaj ustavili še pri gostilni Tušek, kjer v ogradi živita dva medveda. En od njih se je že predal zimskemu spanju, drug pa nam je nastavil samo svojo zadnjico, tako da smo več pozornosti posvetili kozam, ki so nas prišle veselo pozdravit.
Več vizualnih utrinkov pa sledi v filmčku, ki ga je pripravila učiteljica Tadeja Klenar.


Klara Ogrizek in Tadeja Klenar

 
Obisk urednika slovenske radijske oddaje v Argentini
Ponedeljek, 13 November 2023 18:12

V petek, 10. 11. 2023, nas je na šoli obiskal argentinski Slovenec Mirko Vasle. Danes je upokojeni novinar in aktivni urednik slovenke radijske oddaje v Argentini Okence v Slovenijo. Rodil se je slovenskim staršem v Buenos Airesu, ki sta doma vedno govorila slovensko. Pri dvajsetih letih je prvič prišel v Slovenijo in spoznal sorodnike ter preizkusil svoje znanje slovenščine z naravnimi govorci. Njegovo znanje slovenščine se nam zdi odlično. Od takrat je bil v Sloveniji še 12-krat. Družino si je ustvaril v Argentini, vendar mu srce bije za Slovenijo ... in argentinski nogomet. Pozdravil nas je tudi po šolskem radiu in se fotografiral s fanti med igro nogometa. Povedal je še mnogo zanimivih, smešnih, strašljivih stvari ... Zagotovo ga še kdaj povabimo ...

 

Devetošolci z učiteljicama Tanjo in Ireno

 

 
Pohod — Radensko polje, 30. september 2023
Nedelja, 22 Oktober 2023 22:42

V soboto zjutraj smo se s skupino otrok planinskega krožka odpravili na pohod. Tokrat smo raziskali Radensko polje, v bližini Grosuplja. Naravoslovno in kulturnozgodovinsko bogato območje Slovenije smo skupaj z vodiči raziskovali po osem kilometrski dolgi poti. Odkrivali smo zanimive točke, kot so kraški osamelec Kopanj, poplavni gozd, jamski sistem zatočnih jam in center varstva narave Žabja hiša.

Utrinke pohoda si lahko ogledate v spodnji povezavi.

https://video.arnes.si/watch/5l6dgkqx9xlq

Cencič Evald in Veronika Szillich

 
Junaki prijaznosti
Ponedeljek, 02 Oktober 2023 08:49

Tukaj si lahko ogledate video o Junakih prijaznosti.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava