OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Zaključni izlet devetošolcev
Petek, 11 Junij 2021 11:18

Super generacija je preživela nepozaben dan na slovenski obali …

 

 
Spletna razstava
Nedelja, 21 Februar 2021 17:27

Dragi učenci, starši in prijatelji naše šole!

 

V teh hladnih mesecih izvajanja pouka na daljavo so kljub oviram mnogi naši učenci predmetne stopnje pri predmetu likovna umetnost pokazali precej vztrajnosti in elana pri ustvarjanju. Predstavljamo vam nabor kvalitetnih in zanimivih likovnih izdelkov z raznih likovnih področij učencev od šestega do devetega razreda b-oddelkov. Z njimi želimo učence po opravljenem delu pospremiti na zimske počitnice. Naj bo ta spletna razstava za vas navdih in dokaz, da je v kriznih razmerah umetnost še kako dobrodošla.

 

6. b-razred
7. b-razred
8. b-razred
9. b-razred


Želim vam prijeten ogled, učencem pa seveda čestitam!

 

Mentorica
Helena Fortuna Jenko

 
Razgiban kulturni dan
Petek, 08 Januar 2021 09:42

Narisala: Michell Isabella Parissenti Vegan


Narisala: Aurora Loti Parissenti Vegan

Tik pred prazniki smo imeli razgiban kulturni dan: kombinacijo miganja in ustvarjanja. Skozi telovadbo so nas usmerjali književni junaki, potem smo ob čaju prebirali leposlovne odlomke ter poezijo. Na koncu pa smo ustvarjali sami. Tukaj si lahko ogledate nekaj naših izdelkov ...

 

ILUSTRACIJE


PESMI

 

Učenci predmetne stopnje

 
Obisk francoske knjižnice Charles Nodier in francoskega lokala Le petit café
Petek, 16 Oktober 2020 19:42

V sredo, 14. 10. 2020, so učenci NIPFR 2 obiskali francosko knjižnico Charles Nodier in nato še francoski lokal Le petit café na Trgu francoske revolucije v Ljubljani, kjer so okusili francoske sladice. Na poti smo si ogledali še Napoleonov spomenik in se ob tem spomnili na pomembno vlogo Napoleona za slovenski narod. Obisk knjižnice je bil zelo poučen in zanimiv, Soufflé au chocolat pa okusen!

Več ...
 
Posebni obisk pri pouku likovne umetnosti
Četrtek, 24 September 2020 10:17

V petek, 11. 9. 2020, sta nas pri pouku likovne umetnosti v 6. b-razredu obiskala olimpionik Miroslav Cerar, ustanovitelj Cerarjeve fundacije, in olimpijec Tine Šrot. Predstavila sta duh olimpizma, svoje dosežke v gimnastiki in pokazala svoja odličja. Učenci so bili nad predstavitvijo navdušeni, dogodek pa je posnela ekipa RTV Slovenije, ki je posnela tudi nekaj intervjujev. Pod vodstvom mentorice Helene Fortuna Jenko so učenci izdelali unikatne keramične medalje, ki so jih po prvem žganju ob tej priložnosti pobarvali s posebnimi barvnimi glazurami. Po drugem žganju so lahko videli presenetljivo drugačen izdelek, saj so zasledovali naše olimpijske barve: belo, modro in zeleno. Mentorica je nazadnje dodala dekor plemenitih kovin in žgala izdelke še tretjič.

Več ...
 
Dobrodelna prireditev Olimpijskega komiteja Slovenije
Ponedeljek, 21 September 2020 11:21

Sanje in možnost, da bi bili uspešni športniki, si zaslužijo vsi. Ker vemo, da za to nimajo vsi enakih možnostih, smo se z veseljem odzvali povabilu, da sodelujemo pri dobrodelni prireditvi v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je namenjena zbiranju sredstev za mlade športnike iz socialno šibkih okolij. Začetki so vedno v otroštvu in prav je, da vsi, ki si to želijo, dobijo možnost postati vrhunski športniki.

 

Danes, 21. 9., bo ob 20. uri na SLO 2 prenos dobrodelne prireditve Olimpijskega komiteja Slovenije, pri kateri sodeluje tudi naša šola. Učenci 6. b so pod mentorstvom učiteljice Helene Fortuna Jenko izdelali zelo lepe medalje, ki bodo podeljene sponzorjem, športnikom in športnim delavcem. Učenci bodo zvečer v Grand hotelu Union v spremstvu staršev in učiteljice skupaj s slovenskimi športniki dokončali olimpijske plakate.

 

Vabljeni k ogledu!

 

 
Naravoslovni tabor za 7. razred
Ponedeljek, 21 September 2020 11:01

4. dan

Predzadnji dan je bil s soncem obsijan.

Več ...
 
Naravoslovni tabor za 8. razred
Ponedeljek, 21 September 2020 10:59

24. 9. 2020

Pa smo le dočakali sonček =) Jutranja telovadba je bila zato usmerjena proti vzhodu. Sorodne ideje so imele tudi živali, ki so nas pozdravljale na vsakem koraku. Po zajtrku smo ponovno plezali, veliko energije pa smo usmerili v gradnjo skupinskega duha. Po kosilu smo možgane razgibavali na tekmovanju iz Logike. Po tem smo znanje celotnega tedna izkazovali na orientacijskem teku Lov na kradljivca. Večer smo namenili razrednim uram, pohodu ter razmigavanju možganov.

Jutri se vračamo domov. Najbrž bomo soboto prespali in vam bomo zelo hvaležni, če nas ne boste budili ;)

 

Galerija slik

Več ...
 
Naravoslovni tabor za 9. razred
Ponedeljek, 21 September 2020 09:50

5. dan

Zelške jame in taborni ogenj.

 

Galerija slik

Več ...
 
Spletna likovna razstava naših učencev predmetne stopnje
Nedelja, 14 Junij 2020 21:28

Dragi učenci, starši, učitelji in prijatelji naše šole!

 

Za nami sta dva meseca in pol zahtevnega pouka na daljavo. Za učitelji so izzivi, kako prenesti učne vsebine, gradiva in lastno razlago učencem tako, da bi slednji od tega kar največ odnesli. Pri predmetu likovna umetnost so učenci ustvarjali izdelke v sodelovanju z menoj v stalni individualni izmenjavi. Po začetni negotovosti pri delu v spletnih učilnicah smo se v okviru obravnavanih teoretičnih učnih poglavij raznih področij ujeli v ustvarjalni val, ki nam prinaša novo izkušnjo, nove rešitve in obilen nabor del.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava