OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

27. september - svetovni dan turizma
Ponedeljek, 26 September 2022 13:22

 

Učenci izbirnega predmeta turizem so ob svetovnem dnevu turizma razmišljali o pomenu turizma v svetu.

Letošnji svetovni dan turizma je namenjen prihodnosti in razmisleku o tem, kako ravnamo s turizmom.

Cilj je trajnostni in bolj vključujoči turizem. Turizem je ena največjih gospodarskih panog, ki je v zadnjih letih dosegla izjemen razvoj.

V Sloveniji se usmerjamo v trajnostni turizem in se promoviramo kot zelena, zdrava, varna in butična destinacija.

 

Izdelke učencev si lahko ogledate TUKAJ

 

Smiljana Peklaj

 

 
Utrinki likovne umetnosti na predmetni stopnji
Torek, 28 Junij 2022 16:36

Utrinki likovne umetnosti na predmetni stopnji

Spet smo zaključili šolsko leto in likovna učilnica bo malo počivala. Za boljšo predstavo, kaj vse smo na predmetni stopnji počeli pri predmetu likovna umetnost, vam predstavljam utrinke razstav in skupnih delavnic, ki so med letom krasile naše hodnike in prireditve. Razveseljevali nas niso le nadarjeni učenci, celotni oddelki so prispevali k podobi šole. Želim vam prijeten ogled, učencem pa čestitam in želim lepe, sproščene počitnice.

Mentorica Helena Fortuna Jenko

 
Ekskurzija na Dunaj
Nedelja, 26 Junij 2022 15:06

Z učenci 6., 7. in 8. razredov smo 16.–17. junija 2022 obiskali avstrijsko prestolnico Dunaj. Ogledali smo si veliko kulturnih znamenitosti: historični živalski vrt z okolico gradu Schönbrunn, Tehnični muzej, Naravoslovni muzej, znamenito hišo Hundertwasser, sam center mesta z ulico Kärtnerstraße, zabaviščni park Prater.

 

Z ekskurzije smo se vrnili polni lepih doživetij.

 

Več ...
 
Digitalne slike razreda 9.a
Petek, 17 Junij 2022 00:41

9. a razred je pouk likovne umetnosti zaključil z digitalnim slikanjem po kolorističnih načelih in nam ob slovesu zapustil zanimivo serijo digitalnih umetnin. Ogledate si lahko, kaj se da  narediti z miško na ekranu. Natisnjene slike bodo popestrile tudi našo galerijo na hodniku. Naj naše devetošolce ustvarjalnost spremlja še naprej!

mentorica Helena Fortuna Jenko

Galerija slik

 
Družbena omrežja in družbena škoda v Sloveniji, pogovor s Frances Haugen
Petek, 01 April 2022 13:32

Skupina učencev 8. in 9. razredov je v petek, 1. 4., sodelovala v pogovoru z žvižgačko Frances Haugen, svetovno znano borko za odgovorno in transparentno delovanje podjetij, ki ponujajo različne platforme družbenih omrežij. Znano je, da zaradi načina delovanja Facebooka in Instagrama nastajajo škodljive posledice tako za demokratične družbene ureditve, kot za duševno zdravje mladostnic in mladostnikov. Ravno ona je bila tista, ki je svetovno javnost seznanila, da so se v podjetju Facebook tega že zelo zgodaj zavedali, a zaradi dobička niso pripravljeni spremeniti načina delovanja.

Učitelji in učenci smo veliko izvedeli o delovanju algoritmov družbenih omrežij, o tem kaj lahko storimo sami, da se izognemo škodljivim posledicam in nenazadnje tudi o odgovornosti in pogumu posameznikov, ki so pripravljeni tvegati donosno službo in javnost seznaniti s škodljivim delovanjem posameznih podjetij.

Spletni dogodek je vodila Katja K. Ošljak, direktorica zavoda Vsak, v njem pa so sodelovali tudi nekateri drugi učenci, dijaki, novinarji in druga zainteresirana javnost iz celotne Slovenije. Posamezni učenci so pri pogovoru tudi aktivno sodelovali in so gostji zastavili kar nekaj zanimivih vprašanj. Izkazana radovednost in razmišljanja naših učencev so nam v veselje in ponos.

Več o vsebini in posnetek pogovora si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Galerija slik

 
Turistična vzgoja
Ponedeljek, 06 December 2021 07:39

Turizem je v Sloveniji pomembna gospodarska dejavnost s številnimi učinki ter visokim potencialom razvoja.

Zelena nit različnih ciljev je povečevanje prepoznavnosti Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave, varne in butične destinacije.

V Sloveniji živimo v stiku z naravo, spoštujemo lokalno in čutimo zeleno. Na takšen način želimo razvijati tudi slovenski turizem, ki ga zaznamuje izredna raznolikost pokrajin ter doživetij na majhnem prostoru.

Usmerjamo se v trajnostni, butični turizem, ter zagotavljamo pristne in edinstvene ter kakovostne izkušnje za zahtevne obiskovalce.

 

V galeriji TUKAJ si lahko pogledate plakate, ki so jih naredili učenci, ki obiskujejo IP turistična vzgoja.

 

Smiljana Peklaj

Izbirni predmet turistična vzgoja

 
Naravoslovni tabor za 9. razred, CŠOD Planinka
Ponedeljek, 22 November 2021 21:28

Četrtek, 25. 11. 2021

 

Zadnji večer zadnjega tabora v zadnjem razredu osnovne šole smo zaključili z diskom. Pred tem smo se sprehodili do Framskega slapu Skalca in Mariborske koče. Še pred tem so se še zadnje skupine pomerile v "bejžbolu", premagovale pustolovski park, se orientirale in občudovale raznolikost šumečih pohorskih listov ter vonjale mogočne duglazije (pogooglajte Smile). Za zjutraj pa že veste ...

 

Domov prihajamo polni vtisov. Vam poročamo o pohorskih Jagodah in Žmigovcih Wink.

 

Pošiljamo vam lepe pozdrave.

Devetošolci in učiteljice

Več ...
 
Zaključni izlet devetošolcev
Petek, 11 Junij 2021 11:18

Super generacija je preživela nepozaben dan na slovenski obali …

 

 
Spletna razstava
Nedelja, 21 Februar 2021 17:27

Dragi učenci, starši in prijatelji naše šole!

 

V teh hladnih mesecih izvajanja pouka na daljavo so kljub oviram mnogi naši učenci predmetne stopnje pri predmetu likovna umetnost pokazali precej vztrajnosti in elana pri ustvarjanju. Predstavljamo vam nabor kvalitetnih in zanimivih likovnih izdelkov z raznih likovnih področij učencev od šestega do devetega razreda b-oddelkov. Z njimi želimo učence po opravljenem delu pospremiti na zimske počitnice. Naj bo ta spletna razstava za vas navdih in dokaz, da je v kriznih razmerah umetnost še kako dobrodošla.

 

6. b-razred
7. b-razred
8. b-razred
9. b-razred


Želim vam prijeten ogled, učencem pa seveda čestitam!

 

Mentorica
Helena Fortuna Jenko

 
Razgiban kulturni dan
Petek, 08 Januar 2021 09:42

Narisala: Michell Isabella Parissenti Vegan


Narisala: Aurora Loti Parissenti Vegan

Tik pred prazniki smo imeli razgiban kulturni dan: kombinacijo miganja in ustvarjanja. Skozi telovadbo so nas usmerjali književni junaki, potem smo ob čaju prebirali leposlovne odlomke ter poezijo. Na koncu pa smo ustvarjali sami. Tukaj si lahko ogledate nekaj naših izdelkov ...

 

ILUSTRACIJE


PESMI

 

Učenci predmetne stopnje

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava