OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Portal LoPolis za starše

Dragi starši!

Pri vodenju evidenc o vzgojno-izobraževalnem delu na šoli uporabljamo program Lo.Polis. Sestavni del programa je tudi portal za starše, ki se je v lanskem šolskem letu temeljito posodobil, dodane so nove vsebine, do portala pa dostopate preko spletne strani lopolis.si. Tako imate starši sedaj vse informacije zbrane na enem mestu.

Geslo za dostop do portala dobite v šoli. Če ste geslo prejeli že v preteklih letih, je le-to še vedno veljavno. Starši učencev 1. razredov boste gesla dobili po mailu ali sms-u. Če ste geslo pozabili, na spletni strani lopolis.si v okencu za prijavo kliknite na možnost Ste pozabili geslo? Če gesla za portal nimate, kontaktirajte šolo, da vam pripravimo uporabniško ime in geslo.

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Vsi starši, ki imate uporabniško ime in geslo, lahko na portalu Lo.Polis koristite brezplačen dostop do vsebin – Lo.Polis START paket.

Vsebine v brezplačnem dostopu (START paketu):

-          pregled urnika, dogodkov in nadomeščanj,

-          pregled sporočil in komunikacija z razrednikom in šolo,

-          prijava in odjava prehrane,

-          prijava na jutranje varstvo, podaljšano bivanje, interesne dejavnosti,

-          prijava na obvezne in neobvezne izbirne predmete,

-          prijava na izpite (za SŠ).

Po želji se lahko starši na portalu naročite na plačljiv dostop do vsebin – Lo.Polis PRO paket. Lo.Polis PRO paket je potrebno naročiti vsako leto na novo. Cena dostopa do PRO paketa za šolsko leto 21/22 je za enega otroka 26 € oz. 42 € za dva ali več otrok. (V nadaljevanju glejte opis pod vprašanjem Kako se naročim na dostop do PRO paketa?)

V plačljivem dostopu (PRO paketu) so vse vsebine iz START paketa in dodatno še:

-          redovalnica s številčnimi ali opisnimi ocenami,

-          napovedana ocenjevanja znanja,

-          koledar šolskih obveznosti, prikazan za dan, teden ali mesec,

-          obveščanje o ocenah na mail ali sms,

-          pregled izostankov.

Seveda pa ne pozabimo na možnost govorilnih ur, kjer lahko vse navedene informacije pridobite tudi od učiteljev. Učence tudi spodbujamo, da si samostojno beležijo napovedana preverjanja znanj, saj menimo, da s tem spodbujamo tudi samostojnost in prevzemanje odgovornosti za šolsko delo.


Podjetje LOGOS.SI je za vas pripravilo nekaj vprašanj z odgovori, ki bodo razjasnila kakršnekoli dileme glede portala Lo.Polis in dostopa do PRO paketa. Najdete jih TUKAJ.

 

Če se pojavijo težave, mi pišite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.


Lep pozdrav

Bernarda Močilnik, pomočnica ravnatelja

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava