OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

DOBRODOŠLI NA OŠ MIRANA JARCA

Sreča je srečati prave ljudi,

ki v tebi pustijo dobre sledi.

(Tone Pavček)

Šola po starem
Ponedeljek, 28 Februar 2022 09:37

Šola po starem

Februarja smo se učili o življenju ljudi v preteklosti. Ogledali smo si fotografije starih hiš in razmišljali, kako so živeli nekoč in kako so uporabljali nekatere stare predmete, recimo perilnik. Ugotovili smo, da so nekoč znali doma izdelati tudi preprosta oblačila. Tudi mi smo pogledali globoko v omare in poiskali doma narejena oblačila.

 

Takole po starem oblečene nas je v četrtek, 17. 2. 2022, časovni stroj pojedel takoj po prihodu v šolo in nato smo doživeli pouk, kakršnega so imeli otroci okoli leta 1900.

Znašli smo se v praznem prostoru, sedli na klopi in z začudenjem opazovali samo dva razstavljena predmeta na praznih belih stenah: portret cesarja Franca Jožefa in leseni križ. Začutili smo, da smo se znašli v časovnem obdobju s povsem drugimi šolskimi pravili. Ob pogledu na kazenski kot in koruzo v njem nas je povsem minila volja do klepetanja, sedli smo vzravnano, položili list papirja na kolena in zapisali, kar je naročila gospodična učiteljica. Z njo se res ni kazalo prerekati, kajti v rokah je držala tanko vrbovo šibo.

1. A razred in šola po starem

K. Sokač, M. Rednak

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava