OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

DOBRODOŠLI NA OŠ MIRANA JARCA

Sreča je srečati prave ljudi,

ki v tebi pustijo dobre sledi.

(Tone Pavček)

Podaljšanje izobraževanja na daljavo
Petek, 04 December 2020 11:25

Spoštovani!

V nadaljevanju vam podajamo nekaj pomembnih informacij.

1. PODALJŠANJE IZOBRAŽEVANJA NA DALJAVO
Obveščamo vas, da je Vlada RS zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. To med drugim pomeni, da bo izobraževanje za vse učence še naprej potekalo na daljavo.


2. NAČRT SPROŠČANJA UKREPOV
Vlada je na včerajšnji seji sprejela tudi Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19.

Na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti se bodo ukrepi sproščali na naslednji način:
• ko bo dosežen t. i. oranžni semafor (pod 1000 okužb/1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19), se bodo odprli vrtci, v šolo pa bodo odšli učenci in učenke prve triletja osnovne šole, ter šole in zavodi za učence s posebnimi potrebami. Prav tako bodo takrat dovoljene športne aktivnosti na prostem.
• Ko bo dosežen t. i. rumeni semafor (pod 600 okužb/500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19), bodo v šolo odšli tudi preostali učenke in učenci osnovne šole ter dijakinje in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol,
• ko bo dosežen t. i. zeleni semafor (pod 300 okužb), pa sledi odprava vseh omejitev na polju vzgoje in izobraževanja ter sprostitev vseh športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bo ukrep stopil v veljavo drugi naslednji dan od izpolnjenih kriterijev.

Vodstvo šole

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava