OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Naravoslovni tabor devetošolcev, CŠOD Kavka
Ponedeljek, 17 Oktober 2022 19:48

4. dan

Predzadnji dan naše taborske pustolovščine smo začeli z izdelovanjem amuletov, in sicer smo na lesene ploščice risali 'krivopete' - po ljudskem pripovedovanju so bile to lepe, pametne, dobrosrčne vendar plahe ženske, ki pa so imele hibo stopal. V zgodbah o krivopetah prepoznamo etična načela: svobodo, pravičnost, enakost, dostojanstvo in solidarnost.

Dan smo nadaljevali s 'starimi' igrami (metanje podkve, zemljo krast, balinčki, kolebnica ipd.).

 

Po kosilu smo v zamenjani včerajšnji postavi spoznali lokostrelstvo in obiskali Kavkino jamo.

V večernih urah smo učenci pripravili družabni program: prepevali smo, plesali, se zabavali, skratka uživali smo v zaključnem večeru ob tabornem ognju.

Jutri nas čakata dva zanimiva ogleda, in sicer obisk ribogojnice v Kobaridu ter rojstne hiše goriškega slavčka, Simona Gregorčiča.

Veseli smo, da smo imeli možnost in priložnost preživeti tako pester in nepozaben teden v družbi sošolcev in sošolk ter učiteljev. Pridobili smo ogromno novega znanja, izkušnja nam bo ostala v prijetnem spominu.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. dan

V sredo smo začeli z dejavnostmi v gozdu. Spoznali smo zdravilne rastline, zelišča in dišavnice, si ustvarili zapiske, da bomo znanje prenesli staršem in jih morda navdušili nad znanimi pozitivnimi in morebitnimi neželenimi stranskimi učinki. Med sprehodom skozi gozd smo opazovali odtise živali, razmišljali o prehranjevalni verigi ipd.

V popoldanskem času smo se nekateri podali v Kavkino jamo, drugi pa so se preizkusili v lokostrelstvu.

V večernih urah smo nadaljevali s športnimi aktivnostmi na igrišču ter z igrami spoznavanja.

Druženje se preveša v drugo polovico, mi smo zadovoljni, sicer pa vas že pošteno pogrešamo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. dan

Danes smo se takoj po zajtrku odpravili na 4-urni pohod po grebenu Kolovrata, po t. i. poti miru, ob slovensko-italijanski meji, kjer nam je pogled zajel Beneško Slovenijo, Nadiško dolino in vrhove Julijcev. Ogledali smo si muzej 1. svetovne vojne na prostem in tamkajšnje rove. V popoldanskem času smo se spoznali z veščinami plezanja in se odpravili na kratek sprehod v gozd.

Zvečer smo se poveselili ob štafetnih igrah ter skupnem druženju.

V pričakovanju sredinih dogodivščin vas lepo pozdravljamo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. dan

Končno smo dočakali še zadnji osnovnošolski tabor ...

Prvi dan naravoslovnega tabora v CŠOD Kavka smo preživeli ob spoznavanju okolice doma, bližnjega gozda in plezanju. Večerni skupinski sprehod pod zvezdami pa je vedno pravo doživetje. Dan je minil prijetno, komaj čakamo na jutrišnje dogodivščine.

Lepe pozdrave pošiljamo vse do Ljubljane!

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava