OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Šolski eko-zeliščni vrt

 

Tudi v letošnjem šolskem letu smo se odločili, da nadaljujemo s projektom Šolski eko vrt s pomočjo in z navodili Instituta za trajnostni razvoj in Sheme šolskega sadja in zelenjave. Učencem bo šolski vrt v pomoč pri razumevanju pomembnosti narave, varstva okolja in zdravja, ohranjanja narave, pri prepoznavanju medsebojnega sodelovanja ne le med človekom in naravo, temveč tudi med ljudmi samimi in ne nazadnje pri spoznavanju različnih metod pridelave hrane, prednosti ekološke pridelave, izdelave živil, pristnih okusov in pestrosti užitnih kulturnih in divjih rastlin, pri prepoznavanju kakovostnih živil in resnične vrednosti hrane.

V okviru projekta Šolski vrt smo se vključili tudi v projekt Kompost gre v šolo, v okviru katerega se bomo ukvarjali s pravilnim načinom in pomenom kompostiranja.

Vrtni kompost je najboljši pomočnik pri ustvarjanju rodovitnih, zdravih tal. Prednost vrtnega komposta je, da ga lahko pridelamo sami, brez stroškov, obenem pa koristno uporabimo vrtne in gospodinjske odpadke. Kompostiranje poteka s pomočjo enakih procesov kot nastajanje humusa v naravi, torej pod vplivom delovanja mikroorganizmov.

Za šolsko kompostiranje bomo izdelali načrt zbiranja organskih odpadkov, z zbiranjem seznanili otroke in jih vključili v ločevanje, zbiranje in izdelavo komposta, kar je tudi naša obveznost v sklopu projekta preko ITR.

 

Vodja projekta je Marija Munda.

 


(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava