OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Namenitev dohodnine šolskemu skladu OŠ Mirana Jarca
Sreda, 06 December 2023 00:00

Spoštovani!

Nova pravila delovanja šolskega sklada omogočajo, da šolskim skladom šol in vrtcev namenite del svoje dohodnine (do 0,3 %). Skladno s spremembami in dopolnitvami ZOVFI je tudi šolski sklad OŠ Mirana Jarca uvrščen na seznam upravičencev, zato vas vabimo, da do 0,3 % vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje dobrodelnega šolskega sklada naše šole. Šola lahko z zbranimi sredstvi pripomore k zmanjšanju finančnega bremena za starše ter učencem in otrokom vrtca zagotovi bolj uspešno izvajanje dejavnosti v našem zavodu ter boljše pogoje za delo.

Zaradi donacij namenjenih od dohodnine davčne zavezanke in zavezanci ne boste plačali večje dohodnine. Znesek je namreč prispevek, ki ga država od davka na dohodek namenja za organizacije splošno koristnega namena. Do konca tekočega leta se lahko odločite, komu in v kakšnem deležu boste prispevali del vaše dohodnine za tekoče leto, in o tem obvestite davčno upravo.

 

V primeru, da se za donacijo odločite, smo za vas pripravili obrazec zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije z že vnesenimi podatki upravičenca – imenom šolskega sklada ter davčno številko šole.

 

Kako lahko del dohodnine namenite OŠ Mirana Jarca? Imate dve možnosti:

  1. Izpolnite obrazec s svojimi podatki, v zahtevek pripišite % dohodnine (šolskemu skladu lahko namenite največ 0.3 % dohodnine), ki ga namenjate šolskemu skladu OŠ Mirana Jarca. Obrazec natisnite in podpisanega odnesite ali pošljite na pristojni finančni urad. Prazen in natisnjen obrazec lahko vzamete tudi v avli šole ter izpolnjenega in podpisanega prinesete v tajništvo šole oziroma ga oddate v poštni nabiralnik ob vhodu v šolo (do petka, 15. 12. 2023). Zbrane obrazce bo pristojnim finančnim uradom posredovala šola.
  2. Preko sistema e-Davki: Namenitev dohodnine za donacije

 

Vsem, ki boste namenili del dohodnine šolskemu skladu OŠ Mirana Jarca, se najlepše zahvaljujemo.

 

Upravni odbor šolskega sklada OŠ Mirana Jarca

 

ŠOLSKI SKLAD

V šolskem skladu zbiramo prispevke staršev in donatorjev za višji standard šole. Sklad ima upravni odbor, sestavljen iz predstavnikov učiteljskega zbora in staršev, ki bo skrbel za smotrno porabo sredstev. Sredstva se bodo zbirala na

TRR 01261-6030662370.

Člani Upravnega odbora šolskega sklada OŠ Mirana Jarca: David Pollak (predsednik), Ana Farkaš, Aša Rogelj, Vesna Vižintin Šporn, Tone Krajnc, Bernarda Močilnik, Klara Ogrizek (namestnica predsednika) - mandat se izteče 23. 11. 2024


SKLEP O USTANOVITVI ŠOLSKEGA SKLADA OSNOVNE ŠOLE MIRANA JARCA

PRAVILA delovanja šolskega sklada OŠ Mirana Jarca

VLOGA za dodelitev sredstev šolskega sklada

 


(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava