OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Tabori za nadarjene v organizaciji ZPM Ljubljana
Sreda, 14 Oktober 2015 10:32

KRATEK OPIS PROJEKTA:

Projekt »Omogočimo sanje« tabori za nadarjene je namenjen vsem nadarjenim otrokom. Projekt izvajamo v tesnem sodelovanju z ZPM Maribor, katera je nosilka projekta za celotno Slovenijo. Projekt izvajamo v obliki raziskovalnih in projektnih taborov, ki so tematsko razdeljeni in namenjeni točno določenemu področju. Tabori se izvajajo v času šolskih počitnic. Projekt omogoča medsebojno druženje z vrstniki iz celotne Slovenije ter nudi kvalitetno poglabljanje vsebin in tem, ki jih v času pouka velikokrat primanjkuje.

 

Nujna pogoja za udeležbo na taborih sta:

- da ima otrok oz. mladostnik že odločbo o nadarjenosti predpisanega področja in

- starostna omejitev otrok oz. mladostnikov, ki je za vsak tabor posebej določena.

 

V letu 2015/2016 imamo predvidenih deset taborov. Tabor vodijo strokovni izvajalci, ki so specialisti na omenjenih področjih in imajo bogate izkušnje ter ustrezna znanja z delom z nadarjenimi otroki. Verjamemo tudi, da je projekt za udeležence še toliko bolj zanimiv, ker se na taborih srečujejo otroci iz cele Slovenije.

 

 

NAPOVEDNIK TABOROV ZA JESEN 2015:

1.      BIOLOGIJA od 25. 10. -28. 10. 2015, Dom VIRC Poreč, za učence od 5. do 9. razreda; (prijavnica tabor jesen VIRC in tabor obvestilo naravoslovje)

2.      LOGIKA: od 25. 10. -28. 10. 2015, Dom VIRC Poreč, za učence od 5. do 9. razreda; (prijavnica tabor jesen VIRC in tabor obvestilo naravoslovje)

3.      RETORIKA: 26. 10. -29. 10. 2015, Počitniški dom Emavs, Zgornje Gorje pri Bledu, za učence od 5. do 9. razreda (prijavnica tabor jesen BLED in tabor obvestilo Bled) ali

4.      MODELARSKI TABOR: 26. 10. -29. 10. 2015, Počitniški dom Emavs, Zgornje Gorje pri Bledu, za učence od 5. do 9. razreda (prijavnica tabor jesen BLED in tabor obvestilo Bled).

 

Udeleženci lahko imajo udeležbo na taboru tudi subvencionirano, v skladu z regresno lestvico. Vse informacije o taborih, cenah ter prijavnice najdete na zgornjih povezavah.

 

PRIJAVE OTROK IZ LJUBLJANE IN OKOLICE:

Prijave sprejemamo najkasneje do 20. 10. 2015 oz. do zapolnitve mest, na Zvezo prijateljev mladine Lj.- Center in Šiška, Trg prekomorskih brigad1, 1000 Ljubljana, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , ali po fax-u 01/513-26-62.

 

MISLIMO TUDI NA NADARJENE OTROKE IZ SOCIALNO NESPODBUDNIH OKOLIJ:

Zavedamo se, da izobrazba staršev, socialno-ekonomski položaj družine in okolje močno vplivajo na celostni razvoj otrok, zato bi želeli uresničiti interese in želje po poglobljenem znanju vsem tistim, ki imajo potencial, a nimajo spodbudnega okolja. Zato zelo pospešeno iščemo različne rešitve, kako omogočiti tudi ljubljanskih socialno ogroženim otrokom možnost za sodelovanje pri omenjenemu projektu. Ko bo čas razpisov na MOL, se bomo tako kot lansko leto prijavili na razpis (za leto 2016), da bi tudi nadarjenim otrokom iz socialno nespodbudnih okolij lahko finančno zagotovili možnost udeležbe na taborih. O tem vas bomo še pravočasno obvestili in vas prosili, da izpolnite soglasje. Razpise pričakujemo do konca letošnjega leta 2015. Dejstvo pa je, več podpisov šol dobimo, več točk lahko izberemo in si  s tem povečamo možnost za pridobitev sredstev na razpisu.

 

Ker verjamemo v omenjeni projekt upamo, da se nam boste pridružili v čim večjem številu.

 

Za vse morebitne informacije smo vam na voljo na 01/513-26-60 ali 051-267-248. ali na e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .


Lepo vas pozdravljamo in vam želimo prijetne jesenske dni, Meta Barlič iz ZPM Lj. - Šiška.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava