OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Naravoslovni tabor, 3. razred
Ponedeljek, 02 Marec 2015 11:08

4. 3. 2015

CŠOD Fara, 3. dan

 

Danes smo zadnji dan tukaj. Komaj čakam, da bom dobil priznanje, ker sem lepo uredil dnevnik. A zdaj gremo v gozd. Ko bomo prišli s pohoda, bomo streljali. Komaj čakam šolo in da vidim atija, mami ter Mihaela. Nato bi rad šel domov. Tukaj mi je bilo všeč. Upam, da bomo še šli na tak tabor. Meni je bilo res kul. Toda na žalost dežuje. Škoda, kajne. A kaj je z lokostrelstvom? Lokostrelstvo bo! Učiteljica Darja nam bo v učilnici predstavila gozd in film o medvedu.

 

 

Gašper Kušar Stojakovič

 

Predviden prihod pred šolo med 15.45 in 16.00.

Pozdrav iz Fare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. 3. 2015

CŠOD Fara, 2. dan


Danes zjutraj sem vstala ob 7.30. Čez pol ure smo imeli telovadbo in nato zajtrk. Po zajtrku smo pospravljali sobe. Učitelj Tilen nam je vse sobe ocenil zelo dobro. Vsi smo dobili 5+. Po ocenjevanju sob smo v učilnici pisali kartice staršem. Nadaljevali smo tudi z zapisom vtisov v dnevnik. Sončno dopoldne smo preživeli v adrenalinskem parku, kjer mi je bilo zelo, zelo, zelo všeč. Ko smo končali, smo odšli na dobro kosilo. Po počitku smo se odpravili na obisk k policistom na mejni prehod Petrine. Ko se bomo vrnili, bo večerja. Zvečer bomo imeli zagotovo ples (vsaj tako so mi rekle sošolke). Upam, da bo res, ker zelo, zelo, zelo rada plešem. In vsak mora sestaviti skeč. Imaš možnosti, da plešeš, poješ, deklamiraš ali narediš gledališko predstavo. S sabo imam plesno obleko. Eli mi bo naredila lepo frizuro. Obleke za večerni ples smo že pomerile. Vem, da se bomo imeli super.

 

Zoja Mihevc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. 3. 2015

CŠOD Fara, 1. dan

 

V ponedeljek smo se odpravili v šolo v naravi. Vozili smo se približno uro in pol. Med vožnjo smo videli različne rastline, vasi, avtomobile in na koncu poti smo zagledali dom Fara. Ko smo prispeli, smo se razdelili po sobah. Ko smo bili v sobah, smo razpakirali. Popoldan smo šli do slapa Nežica. Pot je bila zelo blatna. Ob poti do slapa smo videli zvončke, beli žafran, črni teloh, podlesno vetrnico in leskine cvetove. Pri slapu nam je učitelj povedal zgodbo o deklici Nežki. Pojedli smo jabolko, nato pa po cesti odšli do pokopališča. Tam smo poiskali najstarejšo drevo. Spustili smo se po strmi in blatni stezi do reke Kolpe. Čez cesto sta stekli dve ovčki. Ko smo se vrnili  v dom, smo se preoblekli in odšli na večerjo. Bila je bolonjska omaka, špageti in solata. Po večerji smo pisali dnevnik.

Danes sem se res zelo veliko naučila. Na primer: zakaj se slap imenuje Nežica. Po večerji smo imeli kviz. Bilo je zabavno in poučno. Zelo utrujena sem se vrnila v sobo. Vem, da bom imela lepe sanje. Danes je bil zares lep dan. Upam, da bo tako tudi jutri.

Nika Videnšek Podgorelec

 

Pozdravljamo vas vsi iz 3. a in 3. b-razreda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spoštovani starši,

sporočamo vam, da so učenci 3. r. srečno prispeli v CŠOD Fara.

Prenašamo vam njihove pozdrave.

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava