OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Pomagajmo živalim
Petek, 08 Oktober 2021 13:21

Živali so bile od pradavnine naprej pomembne človekove spremljevalke – kot vir za preživetje, kot pomočnice pri delu ali kot družabnice. Svetovni dan živali smo uradno prvič praznovali leta 1931 v poklon pomembni vlogi živali v našem življenju in ljudem, ki so posvetili svoje življenje njihovi zaščiti in negi. Praznik nas opozarja, da bi moral svet postati boljši za vse živali.

 

Prvi teden oktobra bomo tudi na naši šoli razmišljali o živalih. V ponedeljek, 4. oktobra, je namreč svetovni dan živali in zanje bi radi naredili nekaj dobrega, koristnega. Ves mesec oktober bomo zbirali hrano za mačke in pse, pa tudi hrano za zajce ter hrčke. Vse zbrano bomo podarili društvu za zaščito konj in ostalih živali iz Orove vasi. Hrano naj učenci odložijo v škatle, ki bodo pripravljene pri informatorju ali pred 1. a razredom.

 

Namen dogodka ni samo zbiranje hrane za živali, glavni cilj je razvijanje naklonjenosti, spoštovanja in odgovornosti do živih bitij. Otroci, ki kažejo empatijo do živali, postanejo bolj prijazne, sodelovalne, odgovorne in sočutne odrasle osebe.

 

 

Hvala vsem, ki boste z darovanjem hrane pomagali živalim.

Katarina Sokač

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava