OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

FIT odmor na daljavo
Nedelja, 15 November 2020 19:07

Pri delu na daljavo je zelo pomembno, da ste samodisciplinirani, ker ste v največji meri sami odgovorni za lastno zdravje. Redno gibanje je za telo pomembno enako kot vsakodnevna uravnotežena prehrana. Naš skupni cilj je vaš napredek na vseh nivojih razvoja, tako na fizičnem kot učnem.

 

Ker boste doma obremenjeni z vsebinami pri ostalih predmetih in boste večino časa sedeli, je gibanje idealna protiutež. Vsak dan si oglejte in izvedite vsebine, ki vam jih učitelji športa posredujemo v spletno učilnico.

 

Svetujemo vam, da si večkrat na dan prezračite prostor, kjer se učite in v tistem času popijete kozarec vode, se pretegnete, pojdite na balkon ali k oknu in se nadihajte svežega zraka. Lahko tečete na mestu, zaplešete, greste en krog okrog hiše, skratka naj vam dela domišljija.

 

Naj vas spomnimo, da imate tudi v šoli po vsaki uri 5 minut odmora in je skoraj nujno, da ga izkoristite tudi doma. Ena izmed možnosti, da bi se vsaj malo razbremenili med poukom na daljavo, je tudi aktivni odmor oziroma FIT odmor na daljavo. Priporočamo, da ga izvajate vsak dan, lahko tudi večkrat.

 

VIDEO POSNETEK

 

Prepričani smo, da je FIT odmor dobrodošla in več kot dobra naložba v mozaik vašega zdravja.

 

Vaši učitelji športa

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava