OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Podaljšane jesenske počitnice
Petek, 30 Oktober 2020 17:21

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi je Vlada RS 30. 10. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je skladno s pristojnostmi izdala sklep, s katerim je določila, da se zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2 jesenske počitnice podaljšajo do 8. 11. 2020.
To pomeni, da v tednu od 2. do 6. 11. 2020 pouk za vse učence ne bo potekal ne v šoli ne na daljavo.
Pouk se bo predvidoma ponovno nadaljeval v ponedeljek, 9. 11. 2020, vendar se še ne ve v kakšni obliki - na daljavo ali v šoli. O tem vas bomo obvestili, ko bo odločitev vlade in MIZŠ znana.


Drage učenke in učenci, v dodatnem tednu počitnic poskrbite predvsem za vaše zdravje, vzdržujte fizično in učno kondicijo. Vsak dan vsaj nekaj časa namenite gibanju v naravi in utrjevanju, da bo povratek k aktivnemu učenju lažji.


Spoštovani starši, zavedamo se, da bo sprememba šolskega koledarja posegla tudi v Vaš družinski in delovni ritem. Mnogo je vprašanj, kako bo letos potekalo ocenjevanje (na daljavo ali v šoli), kdaj in kako bomo dodatni počitniški teden nadomestili (če ga bo potrebno nadomestiti). Dodatne informacije Vam bomo posredovali, ko jih bomo imeli.
Na šoli smo izvedli poizvedbo o potrebah po računalniški opremi učencev. Glede na to, da jih v nekaterih družinah več uporablja isti računalnik, bomo skušali pri tem pomagati oz. bomo temu dejstvu skušali nekoliko prilagoditi tudi dinamiko uporabe tehnologij pri učenju na daljavo. Če bo pouk na daljavo potekal tudi za učence razredne stopnje, s trenutno razpoložljivo opremo po vsej verjetnosti ne bomo mogli zadostiti vsem potrebam. Ob tem bi vas prosili za pomoč, če imate na kakršenkoli način možnost pridobiti računalnik, ki ga je možno uporabljati za videokonference, da bi ga posodili družinam z večjim številom šoloobveznih otrok.
Naša želja je, da se kmalu spet srečamo v šoli in da vse šolske prostore ponovno napolnijo glasovi zdravih in živahnih učencev.


Ostanite zdravi in lep pozdrav.

 

Vodstvo in učitelji OŠ Mirana Jarca

 

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava