OSNOVNA ŠOLA MIRANA JARCA
Ipavčeva 1
1000 Ljubljana
tel. 01/280 61 00

 

Primož Suhodolčan o grozi svojega življenja; tekle so solze smeha
Ponedeljek, 02 Marec 2020 07:32

Tik pred zimskimi počitnicami je OŠ Mirana Jarca ob Prešernovem dnevu obiskal eden najbolj priljubljenih slovenskih mladinskih pisateljev Primož Suhodolčan. Pripravil je dva nastopa za učence in učenke predmetne ter razredne stopnje. Ogledali smo si slednjega in bili nad nastopom resnično navdušeni.

 

»Obljubiti sem moral, da se bomo danes kulturno tepli,« je takoj, ko je stopil na oder šolske telovadnice, dejal pisatelj in scenarist, ki je za svoj zadnji film Košarkar naj bo 2 prejel že tri zlate role (film si je do zdaj ogledalo že 75 tisoč gledalcev). »Danes je kulturna prireditev, zato se ne smete smejati,« je še dodal in med šolarji, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano, sprožil ravno nasprotni učinek - naval smeha.

 

Suhodolčan je nato učencem zaupal, da je njegov najljubši šport »napad na hladilnik«, njegova najljubša knjiga, ki jo je prebral že milijonkrat, pa »jedilni list za kitajsko restavracijo«. Pripovedoval je tudi o najstrašnejšem času v njegovem življenju. Obdobju, ko je imel doma »najbolj grozno in najbolj strašno domačo žival – govorečo papigo«. Občinstvo se je njegovim prigodam s trmasto papigo, ki je žalila kar vse povprek, do solz nasmejalo, na koncu nastopa pa je Suhodolčanu tudi bučno zaploskalo. »Želim vam vse najboljše za rojstni dan!« se je v šali poslovil priljubljen pisatelj, ki je marsikaterega učenca in učenko razveselil tudi s svojim avtogramom.

 

Galerija slik

 
(C)2010 - Osnovna šola Mirana Jarca Ljubljana - Kopiranje vsebine ali delov vsebine prepovedana - Prijava